GMail backup

Ik gebruik twofifty.org om bij te houden welke films uit de IMDB top 250 ik al gezien heb, en welke ik nog moet zien.

Nu is twofifty.org al een paar weken offline… Ik vrees het ergste.

Dat herinnert me maar weer aan het feit dat ik mijn hele hebben en houwen aan Google heb toevertrouwd, door verslaafd te raken aan GMail. Ik kan echt niet meer zonder de interface van GMail. En erger nog; Al mijn belangrijke documenten en informatie staat in GMail. Als GMail morgen verdwijnt op de manier van twofifty.org dan is dat echt een ramp voor mij.

Nu is dat denk ik niet zo waarschijnlijk, maar GMail is wel steeds vaker onbereikbaar. Toen in 1980 Mount St Helens rommelde en bulderde, dacht ook niemand dat die vulkaan zou uitbarsten. Maar het gebeurde toch.

Ik heb daarom maar een backup van alle mails gemaakt door middel van het aanzetten van de POP3 functionaliteit en het downloaden van alle mails met Thunderbird. Ook forward ik nu alle mail naar een andere (backup) mail adres, buiten Google. De mail blijft daar (vanwege de ruimte) niet heel lang staan, maar hopelijk lang genoeg om de tijd te overbruggen totdat ik weer de volgende lading emails download met Thunderbird…

Ik hoop dat ik deze backup nooit nodig zal hebben.

Advertenties

Een Reactie op “GMail backup

 1. Interessant…

  ik heb nog niet eerder zoiets gemerkt, of het moet zijn dat ik moeilijker in gmail blijk te kunnen dan anders als ik mobiel wil.
  ik beschouw dat alles op 1 mailer gooien ook wel als een zwakke plek. ik had allang di POP3 functie gebruikt, is goed (alleen te kleine schijf ­čÖé .

  natuurlijk proberen onmensen van alles om dit moois onderuit te halen, nu steeds meer mensen van OE naar GML trekken!

  btw, mijn zoontje van bijna 4 zit op een Iederwijsachtige school (weet nog niet of hij inderdaad naar Leeuwarden op de ├ęchte ‘Iederwijs’ gaat, ik hoop van niet want het gaat nu goed).

  heb je interesse voor Iederwijs? of zie je dat niet zitten met natuurkunde?
  ik merk dat ze ontzettend goed gemotiveerd zijn.
  Ze mogen leren wat ze willen! dat ontwikkelt vanzelf de stimulans om ook te leren wat ze nodig hebben.
  (ook al denkt men: dat kunnen ze nog niet weten en daarom doen we een programma).

  vr groet
  hans