Vakantie (1): eindelijk aan het werk!

Lekker een weekje vakantie. Zeker één van de voordelen van het onderwijs, en een continue bron van jaloezie van vrienden/kennissen buiten het onderwijs. Onzin natuurlijk, docenten hebben gewoon dezelfde jaartaak in uren (*) als andere ambtenaren. Maar ik heb geleerd dat ik jaloerse/kritische personen het hardste kan pakken door mijn grote hoeveelheid vakantie (12 weken!) te benadrukken. Want hoewel 52 vakantiedagen (+8 nationale feestdagen) niet eens uitzonderlijk veel is, voelt het voor de gemiddelde jaloerse kennis wel als enorm veel; en daar gaat het om!

Maar goed ik kan dus eindelijk 2 dagen heerlijk werken aan onderwijsontwikkeling. In de vakantie komt mijn droom uit: Ik heb fatsoenlijk tijd om te werken aan onderwijs.

(*) Even voor de duidelijkheid: De normjaartaak voor een docent is 1659 klokuren. Uitgaande van 45 werkweken gaat de CAO uit van iets meer dan 36 uur per werkweek (standaard ambtenaar dus). Aangezien er maar 40 schoolweken zijn, is de werkweek in werkelijkheid meer dan 41 uur en/of er moet in de vakantie gewerkt worden.

Advertenties

Een Reactie op “Vakantie (1): eindelijk aan het werk!

  1. Pingback: Tom en onderwijs » Blog Archive » Vakantie (2): Ontwikkel een Bètalab.