Over het belang van het taakbeleid in de nieuwe CAO vo

De onderhandelingen over de nieuwe CAO vo zijn stukgelopen:

De onderhandelingen over de nieuwe cao voor het voortgezet onderwijs zijn vastgelopen. Wat in januari nog simpel leek, loopt nu spaak op het taakbeleid. Werkgevers willen af van het voorschrift dat er een tweederde meerderheid van het personeel nodig is om het taakbeleid te wijzigen.

(bron)

Waarom is het taakbeleid een cruciaal punt? Het taakbeleid bepaald de omrekening van lestijd naar werktijd. Een leraar werkt 1659 uur per jaar. 40 weken, 25 lessen per week van 50 minuten, levert natuurlijk geen 1659 uur op. Tussen lestijd en werktijd zit een zogenaamde “opslag” voor voorbereiding, nakijkwerk, vergaderingen e.d. Een mogelijke rekensom volgens het taakbeleid is bijvoorbeeld:

25 lessen/week * 40 weken * 1,50 (opslag) = 1500 uur. Blijft 159 uur over voor scholing e.d.

of:

25 lessen/week * 38 weken * 1,50 (opslag) = 1388 uur.

In het tweede voorbeeld blijft meer tijd over blijft voor leerlingbegeleiding (mentoraat e.d.) Deze constructie is gebaseerd op het feit dat een schooljaar in het v.o. geen 40 weken bevat (52 weken – 12 weken vakantie) maar dat er ook nog twee weken verloren gaan voor vergaderingen e.d. Er zijn ook scholen die het taakbeleid zelfs op 37 of 36 echte schoolweken baseren.

Als nu minister de verplichte onderwijstijd nu gaat baseren op 39 weken, terwij het taakbeleid gebaseerd is op 36, 37 of 38 weken, dan hebben de werkgevers een probleem; De werknemers moeten meer lesgeven, maar dat betekent dat voor andere taken geen tijd overblijft, dat wil zeggen, dat de loonkosten omhoog gaan. Het taakbeleid kan immers volgens de nu gedelende CAO alleen met instemming van 2/3 van het personeel gewijzigd worden. En aan het taakbeleid zou volgens afspraak tussen bonden en werkgevers dit jaar niet getoornd worden, als tegenprestatie voor minder looneisen.

De oplossing van de werkgevers lijkt simpel: Als er voor 31 juli geen accoord gesloten wordt, vervallen de CAO afspraken en kunnen de werkgevers het taakbeleid alsnog zonder 2/3 instemming van het personeel wijzigen. (bron)

Advertenties

Een Reactie op “Over het belang van het taakbeleid in de nieuwe CAO vo

  1. Ben ik op zoek naar meer info over ‘taakbeleid’ i.v.m. m’n aanstelling van volgend jaar, kom ik via Google op jouw site terecht! Handig en alvast bedankt voor de uitleg, want ik wilde ff zeker weten dat ik een aantal werkzaamheden volgend jaar niet voor niks ga doen ;-).

    Groetjes van een ‘oud-mede-TULO-student’,

    Tamara