Je eigen VakTube met Cinemaforge

Omdat YouTube op veel scholen geblokkeerd is, moeten docenten andere manieren verzinnen om digitale video in de klas te brengen. Rob Ouwerkerk (Stedelijk Gymnasium Haarlem) beschrijft in zijn rubriek “Kleintje Natuurkunde” in de NVOX van juni 2007 [1] een manier om zelf flash video aan te bieden.

Filmpjes worden omgezet naar flash door middel van het freeware programma Cinemaforge. En daarna aangeboden in de school ELO of web pagina van de vaksectie.

Dat ziet er dan zo uit!

  1. NVOX 32, blz 282
Advertenties

4 Reacties op “Je eigen VakTube met Cinemaforge

  1. LOL, Kiekeboe. 🙂

  2. Ha geinige video en mooie tip!

  3. In plaats van energie steken in het verzinnen van alternatieven zouden docenten ook een vuist kunnen maken (naar hun eigen dienst ICT?) om de YouTube blokkade opgeheven te krijgen. Hoe lang is het nog volte houden om dit soort diensten te weren en met welke argumenten eigenlijk?

  4. @Willem.

    Ik heb meteen toen content-filtering (blah) werd opgevoerd als DE oplossing voor verschillende ICT troubles aangeven dat het m.i. geen oplossing is en beperkend werkt voor (goed) onderwijs.

    Maar helaas: Dit soort dingen is een verloren zaak, alleen al vanwege bandbreedte beperkingen lijkt het blokkeren van YouTube noodzakelijk te zijn. (Dat is althans de mening van de ICT mannen…)