Datacollection at the amusement park

The Physics Teacher van deze maand heeft een interessant artikel “Is It More Thrilling to Ride at the Front or the Back of a Roller Coaster?” (betaald lidmaatschap nodig). In het artikel kwam ik een link tegen naar een handboek van Vernier:

Data Collection a the Amusement Park.

Geweldig leesvoer voor leraren die leerlingen op pad (willen) sturen naar achtbanen gewapend met datalogger en sensoren.

3 Reacties op “Datacollection at the amusement park

  1. De achterste wagen van een achtbaan vind ik naar mijn eigen ervaring spannender. Vooral als de trein aan de eerste afdaling begint, merk je een stevige versnelling zodra de voorste wagens de diepte in duiken. Als je voorin zit heb je de indruk van traagheid doordat de achterste wagens nog niet meedoen aan de val. Het zit voor een deel tussen de oren, want de versnelling is voor de hele trein hetzelfde; alleen je oriëntatie is verschillend.

  2. Ik ben benieuwd of die nieuwe iPhone voor dit soort experimenten een bruikbaar educatief instrument zal blijken te zijn. De meest noodzakelijke componenten lijken aanwezig: versnellings-sensor met drie assen en GPS-plaatsbepaling. Iemand moet er dan wel de nodige software voor schrijven natuurlijk…….

  3. Goed punt, even een iPhone van het sectiebudget kopen!

    (je kunt altijd dromen)

    De mogelijkheden van deze gadgets zijn echt heel gaaf. Ook de iPod Touch heeft versnellingssensoren. (maar geen GPS).

    En voor versnellingssensoren kun je altijd nog je Wii afstandsbediening meenemen (+bluetooth laptop)