Wie is de mol 2008 aflevering 2

Ik heb hier een daar een stukje van de aflevering gemist, dus ik moet hem eerst maar eens terugkijken voor de diepe analyse.

Mijn eerste gedachten:

Patrick is als laatste aan de beurt bij de schietopdracht. De mol krijgt de mogelijkheid om invloed uit te oefenen van de programmamakers.  Maar hij schiet geld bij elkaar voor de pot!

Seinopdracht. Erg verwarrend. Bij een dergelijke opdracht is het belangrijk om te bedenken waar de programmamakers de mol willen stoppen. Als dat hier het geval is dan zijn Joris (laatste) en Coen en Dunya (eerste) het meest verdacht. Coen en Dunya doen het zo slecht nog niet, hun keuze vind ik logisch en ze doen goed hun best met seinen.  Joris molt overduidelijk, maar dat kan goed zijn omdat hij zelf raakt heeft geschoten bij de schietopdracht. Hij is daarom voor kandidaten niet de mol en dat verslechtert zijn eigen positie.  Patrick zit volgens mij samen met Dennis behoorlijk te mollen, maar dat lukt niet.

Kleren opdracht. Dennis met zijn 4 kg is echt niet de mol (of een hele slimme). Patrick mol door niets in te leveren. Maar dat kan ook voor Coen gelden. De bijdrage van Joris en Regina is me nu niet meer duidelijk, daarvoor zal ik de aflevering moeten terugkijken.

Edo is weinig verdacht in beeld… Houdt hij zich stil?

Over Regina werd in het commentaar van de kandidaten gezegd dat ze hard werkt, en dus een echte kandidaat is, zeker niet de mol. Maar dat zegt dan weer helemaal niks natuurlijk. Dat is ook het leuke van de mol, je weet nooit of iets waar is. Dat geldt voor de kandidaten, maar ook voor de kijkers. Vanwege het goed beantwoorden van de vraag in de allereerste opdracht van aflevering 1 is ze voor mij niet de mol.

De mol:

 1. Nicolette: afvaller
 2. Annette: afvaller
 3. Edo: verdacht, nog geen mollen acties gezien.
 4. Joris: verdacht, verdient geld met schieten (afl2), laat seinopdracht (afl2) mislukken.
 5. Regina: niet de mol (vragen afl 1)
 6. Dunya: niet de mol (jokers afl1)
 7. Coen: niet de mol (jokers afl1)
 8. Dennis: niet de mol (jokers afl1), kleren (afl2)
 9. Patrick: verdacht (afl1), verdacht in sein opdracht (afl2), molt in kleren opdracht (afl2)
 10. Georgina: niet de mol (klimmen afl1), molt in seinopdracht (afl2)

Patrick blijft mijn mol, met Joris al goede tweede.

Advertenties

4 Reacties op “Wie is de mol 2008 aflevering 2

 1. Pingback: Wie is de Mol? (2) at Publiekelijk tijdverdrijf

 2. Dennis had ook nog de vraag fout in afl. 1. Toch een beetje verdacht?

 3. Pingback: Wie-is-de-Mol?-Blog » Afl. 2: Wat zeggen de blogs?

 4. Edo vertraagt de boel vaak wel en had een oranje shirt aan bij de seinopdracht, waardoor het seinen slecht te zien was. Voor mij is hij ook verdacht, hij is meer de subtiele mol. Patrick is de hoofdverdachte. Hij is of een slechte mol of een slechte speler! Dennis, Koen en Regina vind ik niet verdacht. Georgina ook niet, aangezien ze bij die seinopdracht alle mollestreken weer goed maakte, maar die is er nu uit, dus dat is sowieso niet de mol.