Tip: Tweedehands Engelstalige schoolboeken voor heel weinig

In de V.S. is er een groot aanbod van tweedehands textbooks. Door de sterke concurrentie zijn de prijzen -als je een beetje zoekt en geduld hebt- heel erg laag. De lage dollarkoers maakt het nog aantrekkelijker.

Oudere drukken van college textbooks zijn makkelijk te vinden voor minder dan $5. Omdat de boekwinkels hun winst proberen te halen uit verzenden (snel $11 naar NL) is het vooral zaak om goed op de verzendkosten te letten. Er zijn ook bookshops (betterworld.com) die het voor $3 per boek doen. Maar je moet dan wel naar hun eigen website gaan en niet via abebooks bestellen.

Net voor de kerst (24/12) bestelde ik o.a. de volgende boeken:

  1. Conceptual Physics van Hewitt inclusief werboek.
  2. Conceptual Physical Science ook van Hewitt.

Totaal: $22 ofwel EUR 15. Een koopje voor deze fantastische boeken. Ik heb al vaak dit soort boeken als bron voor eigen lesmateriaal gebruikt. De amazon.com prijs voor de nieuwste editie van deze boeken is ruim $120 per boek. Voor lesmateriaal is de editie van 5 of 10 jaar oud prima geschikt. Sterker nog, de Nederlandstalige boeken die ik in de klas gebruik kunnen er gewoon niet aan tippen. (Maar die worden ook voor een veel kleinere markt gemaakt, de vergelijking is dan ook niet eerlijk.)

De boeken vielen gisteren in de bus. Totaal een maand onderweg geweest. De vorige keer duurde het overigens bijna 2 maanden! Dat is wel iets om rekening mee te houden.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.