Wie is de Mol (9) en (10)

Helaas, ik hoopte nog op Anniek, maar het werd steeds duidelijker dat Jon de Mol moest zijn. Anniek werd gewoon te verdacht gemaakt door de programma-makers, de afvaller Rick stemde vol op Anniek en Jon werd betrapt tijdens de landen-supermarkt opdracht.

Enfin, Jon is de Mol. Uiteindelijk heeft hij het iets beter gedaan dan ik had gedacht. Een slechte Mol was hij niet, maar hij liet wel grote steken vallen.

De keuze voor Dennis in topito-opdracht (afl 1) was bijvoorbeeld een slimme Mol actie. Ook het belspel in aflevering 2 was slim gemold, doordat Anniek de opdracht toch wel ging verknallen. Die tactiek heeft Jon terecht vaak gebruikt; Gewoon samen met Anniek een opdracht uitvoeren en Anniek verdacht laten zijn. Slim.

De gids opdracht (lasergame) in het Kasteel is echter een grote misser, die door het programma onterecht als goed mollen is gepresenteerd. Ja, inderdaad er kwam er maar 1 over de finish. Maar Dennis sleept wel 2500 euro binnen. Dat is 10% van de uiteindelijke pot. De mol faalt hier. Ook lukt het hem niet om Vivienne te dwarsbomen in het restaurant, maar daar kan hij danweer niet zo heel veel aan doen. Vivienne verdient daar even 1500 euro voor haar eigen pot. Hulde!

In het autokerkhof is Jon goed aan het mollen met de portofoon en Paula word verdacht gemaakt. Maar helaas: door de 1000 euro ruit niet kapot te rijden met de 0.5x auto, maar dat door de 2x auto te laten doen verdienen de kandidaten 1500 euro meer. De mol zaait verwarring maar faalt. Deze opdracht levert gewoon veel geld op.

Dat Jon geld achterhoud in de trein is leuk, maar ja, dat zien we niet op TV. Hij verdient wel gewoon 100 euro; terwijl alle spelers al zeker zijn dat hij de Mol is. Vivienne zegt bedankt!

Er zijn een aantal opdrachten die echt mislukken door Jon; De Petra foto opdracht — maar dat zien we dan weer niet op TV, de Reuzenrad opdracht… Knap gedaan.

Het Titanic kantoor in Belfast vind ik nog het meest vreemd. Jon en Vivienne halen beide veel geld binnen, maar alleen als de bijpassende helft gevonden is door het andere team telt het geld. Niet duidelijk wordt of de biljetten van Jon wel/niet meetellen. Wellicht heel goed gespeeld, maar wellicht ook een kostbare manier om jezelf niet verdacht te maken. Nogmaals: Bedankt namens Vivienne.

Enfin, een Mol die toch wat beter bleek te zijn dan ik vermoedde. Een winnaar niet zelf veel geld binnen heeft gehaald. Het was weer leuk om te analyseren. Tot volgend jaar!

Reacties zijn gesloten.